pondělí 16. března 2020

Projektový den - Den zdraví

Ještě než jsme museli pro děti uzavřít školu, užili jsme si společně Den zdraví. Děti ve smíšených skupinkách procházely jednotlivá stanoviště, kde se dozvídaly a zkoušely si plno věcí spojených se zdravým životním stylem, ochranou zdraví i péčí o zraněné. Celý den s námi strávil pan záchranář se svými medvědy.




Ráno se děti rozdělily do menších skupinek, ve kterých byli vždy zástupci všech tříd. Ti nejstarší tak mohli mladší spolužáky provázet po jednotlivých stanovištích a pomáhat jim v případě potřeby. A děti se tak mohly učit nejen od dospělých, ale také od sebe navzájem.



Na sedmi různých místech byl připraven tematický program a činnosti. V tělocvičně nám pan záchranář za pomoci obřích plyšových medvědů ukázal (a nechal vyzkoušet) základní první pomoc a odpovídal na všetečné dotazy dětí. Ve třídách děti zkoušely vlastními silami provádět masáž srdce, používat obvazy, měřit tlak nebo se vyznat v lékárničce a léčivých rostlinách. Také jsme využili výukové programy a děti si zahrály zábavnou hru, při které třídily potraviny dle toho, zda jsou nebo nejsou pro lidský organismus zdravé. Mohli jsme si také ze všech stran (i zevnitř) prohlédnout opravdovou sanitku a zjistit, jak to funguje, když pro někoho záchranáři přijedou. A nechyběla ani pořádná siréna!

Projektový den pokračoval odpoledne ve školní družině. Povídali jsme si o znalostech z oblasti zdravovědy, které jsme získali během dopoledne. Naučili jsme se obvazovat drobná poranění. Společně jsme si zahráli stolní hru Zdravá abeceda. Žáci se naučili touto hrou vybírat správné potraviny, které jsou plné vitamínů potřebných pro zdravý růst a vývoj dětského organismu. Zábavné, ale i poučné odpoledne jsme zakončili vycházkou do blízké bažantnice. Zaběhali jsme si, zahráli různé hry a nakonec postavili pár domečků pro naše malá zvířátka. Byl to moc pěkný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat