úterý 30. června 2020

Slovo na závěr

 Vážení rodiče, děti, kolegové.....

dovolte, abych v závěru letošního roku touto cestou poděkovala všem, kteří se zasloužili o pohodové proplutí tímto nelehkým rokem.

Na začátku jsme měli spoustu plánů. Ty byly naprosto nečekaně ukončeny počátkem března plošným uzavřením škol. Ocitli jsme se v koronavirové době, o které si na počátku nikdo nedokázal představit, jak dlouhá bude a co bude obnášet.
Žáci, učitelé i rodiče byli postaveni před nelehký úkol distančního vzdělávání. Právě rodičům patří největší dík za jejich pomoc s výukou, vstřícnost a ochotu komunikovat více než jindy. Poprali jste se spolu s dětmi s celou situací na výbornou. Společně jsme to zvládli a co se nepodařilo, společně zkusíme dohnat na počátku nového školního roku.

Ani my, učitelé, jsme neměli žádnou zkušenost s takovouto výukou. Shodli jsme se, že má své výhody i negativa. Některým tento styl prospíval, jiným naopak. Byla to ale výzva, kterou jsme zvládli.

Byli jsme rádi, že se podařilo na několik týdnů alespoň částečně obnovit provoz školy i školky za přísných hygienických podmínek. Bylo vidět, že se do školy děti opravdu těšily nejen na kamarády, ale i na paní učitelky. Bez pomoci zřizovatele by se nám však začínalo s velkými obtížemi. Děkujeme zastupitelům i paní starostce za pomoc s nákupem všech prostředků, ozonizérů i parního čističe.

Zvláštní poděkování patří všem našim zaměstnancům ve škole, školce, družině i školní jídelně. V celém koronavirovém období i během znovuotevření škol jste všichni zvládali nelehké úkoly s nasazením a vypořádali se s celou situací každý tak, jak nejlépe dovedl. Díky za vaše vstřícné a profesionální jednání, kterého si moc vážím. Ukázalo se, že pracujeme jako tým.

Školní rok 2019/2020 byl rokem opravdu náročným pro všechny zúčastněné a to nejen proto, že jsme poprvé zažili uzavření škol pro prezenční výuku a přechod na výuku distanční. V každé škole jsme se s tímto stavem vypořádali, jak nejlépe jsme dokázali a uměli.

Přeji všem příjemné a pohodové prožití zaslouženého volna. Vydejte se po naší zemi k prozkoumávání zajímavých i zapomenutých míst a načerpejte co nejvíce sil do nového školního roku. Přejme si, aby se celé období zapsalo už jen jako vzpomínka, která se nebude opakovat. Ať se svět vrátí k normálu a my se společně a ve zdraví sejdeme 1.září v normálním režimu.

Teď už hurááááá na prázdniny.

Mgr. Soňa Kocmanová

Žádné komentáře:

Okomentovat