středa 16. června 2021

Mluvíme v bublinách a tvoříme příběhy

V letošním školním roce se naše škola zapojila do projektu „Mluvíme v bublinách“. Projekt vede žáky ke čtenářství a čtenářské gramotnosti. Naučili jsme se pracovat s knihou, vážit si jí a umět si vybrat knihu vhodnou.

V rámci projektu nás navštívila paní spisovatelka Klára Smolíková, která píše knihy pro děti. Ve všech ročnících besedovala s dětmi nad svými knihami. Některé třídy on line, některé naživo, u nás ve škole. Představila nám své knihy, povídala o hlavním hrdinovi a děti plnily různé úkoly. Dětem se setkání líbilo, mohly si zakoupit její knihy a dostaly drobné dárky.


Pro naši školu připravila také speciální úkol, který jsme museli splnit do konce května. Měli jsme napsat nebo nakreslit komiks, žáci vymýšleli vlastní superhrdiny, kteří by zachránili školu před nebezpečím. Ve všech třídách jsme kreslili, psali a vznikaly nové příběhy. Práce byly odevzdány. Porota vybírala a hodnotila ty zajímavé, odměnu však dostanou všichni žáci. Zúčastnili jsme se i vernisáže, kde nám byla představena porota ve složení Klára Smolíková, Michela Pexová a Martin Hauschild. Společně rozhodovali o těch nejlepších superhrdinech. Každá třída obdrží časopisy od nakladatelství CREW do své třídní knihovničky.

Děkujeme VISKu za skvělý nápad.
Více obrázků najdete tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat